Отнасяй се към него като към член

Реално погледнато, до известна степен клиторът е член, само че малък. Дори тяхната структура е много сходна. Защо тогава да не се възползваш от това сходство? Леко стисни главата на клитора с палеца и показалеца си и ги движи нагоре и надолу. Ще почувстваш как сякаш набъбва в теб, пише Cosmopolitan.bg.

Потупване вместо триене

Много момичета по време на мастурбация предпочитат да масажират клитора. Опитай вместо това леко да го потупваш с върха на пръстите си. Това е много деликатна стимулация, която е подходяща както за “загряване”, така и за „основно ястие“.

Играй без ръце

Това се случва непрекъснато в киното (обикновено в комедиите): момичетата се намират в неудобна ситуация, защото са кръстосали краката си по „неподходящ“ начин и това ги е развълнувало. Реалистично да се постигне възбуда, без да докосваш клитора с ръцете си, а да използваш само бедрата.

Стимулиране отвътре

Клиторът, както вероятно знаеш, не е само този малък „бутон“, който може да се види с просто око. Някои учени дори предполагат, че G-точката не е нищо друго освен продължение на същия клитор. Опитай се да намериш чувствителната област на предната стена на вагината.

Струя вода

Душът за много момичета е първият източник на сексуална възбуда (и първият вибратор). Опитай се да играеш с температурата! Ако седиш в гореща вана, направи струята по-топла и я насочи отново. Основното нещо - не прекалявай.

Опитай проникване и стимулиране

Ако не можеш да избереш между две приятни неща, няма нужда да го правиш. Вземи най-доброто и от двете веднага! Можеш да използваш малък вибратор за вагината и в същото време да стимулираш клитора.

На партньора си може да напомниш, че по време на класически секс ръцете му са свободни и се сещаш какво може да прави с тях.

Използвай смазка

Това наистина е много хубаво - по време на мастурбацията, използвай допълнително лубрикант и веднага ще почувстваш, че този път всичко е като „часовников механизъм“. В допълнение, сега има голямо разнообразие: можеш дори да опиташ охлаждащи или затоплящи. Просто бъди внимателна!

Погледни го

Сериозно, знаеш ли как изглежда тялото ти? Вземи огледало, разтвори краката си и мисли за нещо възбуждащо - виж как клиторът ти “оживява” в отговор на мислите ти.

Нов вибратор

Ако си свикнала с класическите вибратори под формата на член, време е да опиташ нещо фундаментално различно - например, клиторен стимулатор. Смисълът на работата му е следният: внимателно се поставя главата на клитора в дюза, изработена от мек силикон, и се включва стимулатора. Клиторът се поема от накрайника и поради компресирането на въздуха и пулсацията се получава доста бързо оргазъм, който обикновено се придружава от още няколко.

Не го докосвай

По-точно, главата му. Ако за теб това е най-лесният и най-бързият начин за достигане до оргазъм, защо да не опиташ нещо ново? Ние не предлагаме напълно да се откажеш от стимулирането на клитора, просто се опитваме да развием чувствителността и на други области, като обръщаме внимание на тях.