След смъртта на кремълския опозиционер Алексей Навални в наказателна колония неговата вдовица Юлия публикува траурна снимка с дъщеря им Даша, предаде ДПА. 

"Моето сладко малко момиче. Долетях при теб, за да те прегърна и подкрепя, а ти си тук и подкрепяш мен", написа Юлия Навална под снимката си в "Инстаграм". "Ти си толкова силна, толкова смела и непоколебима. Можем да се справим с всичко, сърце мое. Толкова е хубаво, че си до мен. Обичам те".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Юлия Навальная (@yulia_navalnaya)

Навални, който има 15-годишен син Захар и 23-годишна дъщеря Даша, почина в петък в арктическа наказателна колония. Даша Навална многократно призоваваше за освобождаването на баща си и държа речи в негова чест по време на церемонии по награждаване. Тя учи в Станфордския университет в САЩ. 

Вдовицата на Навални не отпътува веднага, за да се види с децата си след смъртта на баща им в петък, а вместо това взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността, където обвини руския президент Владимир Путин за съдбата на Навални.

В понеделник тя беше гост в Брюксел по време на срещата на министрите на външните работи от ЕС и публикува видеозапис с предизвикателство към Путин. Навална заяви, че иска да продължи работата на съпруга си по отношение на борбата с корупцията в системата на управление на руската държава.

Коя е Юлия Навалная, новият враг на ПутинГодини наред тя се опитваше да избегне светлината на прожекторите. Сега вдовицата на Алексей Навални се зарича да продължи борбата му

Според руските власти Навални е починал на 16 февруари в наказателната колония "Полярен вълк".