Президентът на Русия Владимир Путин посети днес болница в московско предградие, в която са настанени пациенти, предполагаеми носители на коронавируса, съобщава Нова ТВ. След среща с главния лекар на болницата в село Комунарка Путин облече защитен костюм с маска и влезе в лечебната зона. После той похвали медиците за техния професионализъм в борбата срещу заразата.

"Видях как те се трудят, всички на бойния си пост", каза държавният глава. По думите му "всички работят като часовници, добре и точно" и освен това "ефективно използват наличната техника, апаратура и средства". Обръщайки се към ръководството на медицинския център, държавният глава каза, че работата е добре организирана.

По официални данни в Русия има 495 случая на коронавирус и нито един починал. Това контрастира с бързото разпространяване на заразата из Европа. Според някои експерти малкият брой потвърдени случаи се дължи на относително бавния темп на изследване с тестове на населението.

Доскоро само една лаборатория в Новосибирск обработваше всички проби от цяла Русия и властите започнаха да разкриват още лаборатории и да увеличават броя на тестваните.