ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ!

Великобритания се събуди от сън, затяга мерките

От днес училищата в страната са затворени

Свят
20.03.2020 09:19 2736 0
Великобритания се събуди от сън, затяга мерките

„Великобритания се събуди от сън, за да заживее в най-лошия си кошмар“ – това вестникарско заглавие може да опише най-кратко какво се случва от вчера в страната.

След като правителството на Борис Джонсън досега се въздържаше от налагането на сериозни ограничения в опит да се изгради прословутия „стаден имунитет“, става все по-ясно, че се налага Лондон да бъде поставен под карантина.

От днес училищата във Великобритания са затворени и в тях ще бъдат само децата на служителите в здравеопазването и полицията.

Появи се информация, че министерството на отбраната е привело в готовност 20 000 военнослужещи за справяне с мерките и евентуалната карантина, предаде БТВ

Затварят се станции на лондонското метро, а нощни влакове също няма да се движат. Лондон категорично е най-големият център на заразата – над 900 са диагностицираните случаи в града. На практика един от всеки трима заразени във Великобритания живее там.

Въпреки опитите на премиера Джонсън да успокои хората, че градът няма да бъде затворен, лондончани вече се подготвят за този сценарий. Ако до преди ден все още можеше да се видят пълните със стока магазини, днес реалността е друга – празни рафтове и объркани хора, които не знаят как да реагират на необичайната ситуация.

Пловдивчанки в Англия: Паниката вече е и тук! Военни са по улиците, хора се бият по магазинитеГовори се за предстоящо пълно затваряне на Лондон

93-годишната кралица Елизабет Втора се отправя към замъка Уиндзор, за да се изолира заедно с принц Филип. В емоционално обръщение към поданиците си, разпространено снощи, тя благодари на всички, които полагат усилия в борбата с коронавируса.

Това се случва на фона на появилите се спекулации, че принц Уилям би могъл да поеме официалните кралски задължения, защото престолонаследникът – принц Чарлз, е на 71 г. и също попада в рисковата категория.

Заради усложнената обстановка от понеделник, 23 март, консулската служба към посолството в Лондон временно преустановява редовния прием на граждани. При спешни въпроси службата ще отговаря на контактите, посочени на сайта на посолството.

Напишете коментар
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина