Обединеното кралство ще изпрати още 6000 ракети на украинските въоръжени сили, за да помогне в борбата срещу Русия. В допълнение Лондон предоставя 25 милиона британски лири от фонда за сигурност и стабилизиране на конфликта на Министерството на външните работи, за да помогне за изплащането на заплатите на украинските войници и пилоти, които се бият с руснаците.

Министър-председателят Борис Джонсън коментира, че "Владимир Путин вече се проваля в Украйна. Украинският народ показа, че е изключително смел и упорит в защитата на родината си, след тази непредизвикана атака", каза Джонсън.

Той заминава за Брюксел, за да се присъедини към колегите си от НАТО и Г-7 за поредица от срещи за обсъждане на продължаващата руска инвазия в Украйна. Премиерът ще използва посещението, за да изложи подробности за нов пакет за подкрепа на украинските военни с ракети, противотанкови и фугасни оръжия.

Великобритания вече изпрати над 4000 противотанкови оръжия в Украйна, включително леки противотанкови оръжейни системи от следващо поколение (Nlaws) и ракети Javelin