Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд заяви, че "лично е одобрил" претърсването на дома на Доналд Тръмп във Флорида, предаде Франс прес.

Гарланд подчерта, че е имало "вероятна причина" за безпрецедентната акция срещу бившия американски президент. 

Главният прокурор на САЩ също така осъди като "неоснователни" нападките срещу интегритета на Министерството на правосъдието и ФБР, които бяха отправени след обиска на дома на Тръмп в имението на Тръмп във Флорида в понеделник. Критики бяха отправени и от някои членове на Републиканската партия.  

ФБР обискира резиденция на Доналд ТръмпЕкспрезидентът определи акцията като прокурорска грешка и мрачни времена за страната му

"Необосновани атаки срещу почтеността на ФБР уронват уважението спрямо върховенството на закона", подчерта в изявление, цитирано от Ройтерс, и директорът на ФБР Кристофър Рей след нападението срещу ФБР в Охайо.

В рамките на атаката въоръжен нападател е опитал да проникне в сградата на Федералното бюро за разследване на САЩ в град Синсинати, щата Охайо, но след престрелка с органите на реда е починал от раните си. Това съобщиха представители на властите в Охайо, цитирани от агенция Ройтерс.

По информация на Washington Post служителите на ФБР са се надявали да открият секретни документи, свързани с ядрени оръжия по време на претърсването на имението на бившия президент. "Секретни документи, свързани с ядрени оръжия, са били сред нещата, търсени в имението на Тръмп", съобщава вестникът, като се позовава на източници, запознати с разследването.