Над 720 души са били убити в Буча и други предградия на Киев по време на руската окупация, а още над 200 души са в неизвестност. Това съобщи министерството на вътрешните работи на Украйна, цитирано от Асошиейтед прес.

Само в Буча до момента са намерени 403 тела по данни на кмета Анатолий Федорук.

Главната прокуратура на Украйна заяви вчера, че разследва и събитията в района на град Бровари, който се намира на североизток.

Властите съобщиха, че телата на шестима цивилни са били открити с огнестрелни рани в мазе в село Шевченково и се смята, че отговорни за това са руските сили.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че военната операция на Москва в Украйна без съмнение ще постигне, по думите му, "благородните си цели". Съединените щати и Великобритания разследват евентуална употреба на химическо оръжие в обсадения от руснаците Мариупол. Според говорител на Европейската комисия, данните за използвано химическо оръжие в града засега остават непотвърдени.

Путин: Нямахме друг избор, освен военна операцияСпоред руския президент Москва ще изпълни целите си

Великобритания: Възможно е да е използвано химическо оръжие в МариуполПроверява се информацията, която идва от няколко източника