Футболният свят беше разтърсен от нова ужасна трагедия. Десет талантливи юноши на бразилския гранд „Фламенго“ загинаха при пожар в базата на клуба в Рио де Жанейро.

Огънят се е разразил в общежитие в Ниньо де Урубу, където живеят много от младите футболисти, които са част от академията на клуба. Пожарът е пламнал рано сутринта в петък - малко след 5 часа местно време. Местните медии съобщават, че загиналите играчи са на възраст между 14 и 17 години и са изгорели, докато спят в общежитието.

Към момента нито една от жертвите не е идентифицирана, а все още не е ясна и причината за пожара, пише Монитор. От пожарната обявиха, че поне още трима са сериозно ранени от пламъците.

През миналата година базата на Фламенго бе реновирана и в нея бяха налети около 5 милиона евро. Бяха изградени няколко тренировъчни терена, фитнес, медицински център и мини стадион. „Фламенго“ е един от бразилските отбори с най-голяма фенска маса в страната и играе домакинските си мачове на легендарния стадион „Маракана“. Клубът е четирикратен шампион на страната и победител в турнира Копа Либертадорес през 1981 г. През юношеските формации на „Фламенго“ са преминали световни футболни звезди като Зико, Роналдиньо, Бебето и Ромарио.

Новата звезда на „Реал“ (Мадрид) Винисиус, който пристигна на „Сантяго Бернабеу“ именно от „Фламенго“ написа в Twitter: „Ужасяваща новина. Моля се за всички. Бъдете силни, бъдете силни, бъдете силни.“