Департаментът за икономическо развитие в Дубай обяви затварянето на редица търговски обекти. Мерките влизат в сила от днес - 25 март и ще продължи до 8 април, включително.

Молове в Дубай и Абу Даби са готови да затворят вратите си в опит да ограничат разпространението на коронавируса COVID-19.

Супермаркетите и аптеките в самостоятелни помещения или в молове в целия град, обаче ще останат отворени, за да могат жителите да продължат да купуват основни храни, консумативи и лекарства. Те ще бъдат отворени денонощно.

Затварянето включва търговски центрове и открити пазари за риба, месо и зеленчуци. Това обаче изключва пазарите за риба, месо и зеленчуци на едро, доставящи в супермаркетите, пише timeoutdubai.com.

Списъкът включва също фитнес зали, тематични паркове, пролетни лагери, игрални центрове, кина и спа.

Врати ще затворят и всички търговски магазини на откритите пазари, с изключение на пекарни, автосервизи, перални и такива за технически и електрически услуги.

Ресторанти, кафенета, заведения за бързо хранене и наргиле барове също ще бъдат затворени, с изключение на тези в хотели, обслужващи гостите.

Въпреки това, DED също заявиха, че магазините, които са затворени, ще могат да продават онлайн.

Летищата в Абу Даби и Дубай също ще спрат да приемат и изпращат всички пътнически полети с цел борба с разпространението на коронавирус. 

Мярката ще влезе в сила от полунощ на 26 март и ще бъде валидна две седмици. Ще бъде направено изключение за евакуационните полети.