Бившия президент и лидер на десния Съюз за народно движение Никола Саркози засипа с четки българския премиер Бойко Борисов.

„Ти си най-оцеляващият български политик, поздравявам те, че положи всички усилия и успя да съставиш работещо правителство. Ти нямаш загуби, ти имаш само победи”, каза френският политик на българския министър-председател.

Двамата се срещнаха в Париж, където Борисов пристигна за откриването на изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” в Музея „Лувър”.

По време на разговора Саркози заяви пред Борисов, че подкрепя ГЕРБ в Европейската народна партия (ЕНП) още от първия ден и че между ГЕРБ и „Съюза за народно движение“ има перфектно сътрудничество. „Още когато те видях знаех, че ще станем приятели”, призна още бившия френски президент пред българския премиер. Той допълни и че много обича България и е радостен, че благодарение на ГЕРБ тя заела мястото си в ЕС.
Борисов пък поздрави Никола Саркози за победата на неговата партия на последните местни избори във Франция. Той запозна експрезидента и с политическата обстановка в България и с функционирането на коалиционния кабинет.

„Добрите ни отношения и с президента Оланд, и с премиера Валс и с партията на колегата Саркози, която спечели местните избори, са шанс за България.  Днешната ни среща с моя приятел Саркози дава допълнителна увереност на френския бизнес, че България е прогнозируема страна”, каза Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Той обясни и че всички големи компании от Франция са пожелали да разговарят за възможностите за инвестиции в нашата страна“.

Бойко Борисов покани бившия френски президент да посети България, за да засилят допълнително съвместната работа между ГЕРБ и „Съюза за народно движение“. Саркози прие поканата с удоволствие.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg