Драган Маркович от сръбския град Ужице се превърна в олицетворение на добротата и човечността за всички сърби. Този човек наследи къща от своя дядо и реши да я подари на свои приятели, семейство Евтич. Фамилията се състои от шестима души с четири деца на възраст между 14 месеца и 8 години.

В продължение на много години многодетното семейство Евтич живее само на социални помощи, които възлизат на около 220 евро. Драган решил да им подари къщата, за да не им се налага повече да плащат наем. Съпрузите Божидар и Саня са безкрайно благодарни за това, че Драган се е появил в живота им.

„Божидар ми е приятел от много години. Знам, че има много деца и семейството му има нужда от жилище. Затова реших да му дам къщата. Започнахме да събираме пари, за да направим ремонт“, казва Драган.

„За тези девет години сме се местили десетки пъти и оставяхме много неща в жилищата, защото нямахме пари за транспорта им. Сега един от най- големите ни проблеми е решен“, казва главата на семейството Божидар. „Имахме огромен късмет, не всеки има приятел като Драган“, добавя съпругата Саня.

Сега Драган събира пари за ремонт на къщата. Според сметките му са нужни 8000 евро, заради това е била организирана група доброволци и отворена сметка за дарения.

Превод и редакция: Trafficnews.bg