Руският ядрен регулатор Росатом заяви, че дейностите за гарантиране на безопасната експлоатация на атомната електроцентрала в Чернобил се извършват в координация с ядрения надзорен орган на ООН, Международната агенция за атомна енергия.

От компанията казват, че екип от руски специалисти е на място в станцията, за да възстановят електрозахранването на централата. Представители на Росатом също така заявиха, че украинският персонал продължава да контролира електроцентралите в Чернобил и Запорожка, пише ВВС.

Това се дължи на твърденията, направени от Петро Котин, ръководител на украинската държавна ядрена компания "Енергоатом", че руски инженери управляват станцията в Запорожие. 

Междувременно Владимир Зеленски каза на пресконференция, че досега 1300 украински войници са загинали от началото на конфликта. Той твърди, че около 500-600 руски войници са се предали на украинските сили вчера, пише BBC. 

Военно летище южно от Киев е ударено от ракети, тъй като според съобщенията по-голямата част от руските сили са само на 25 километра от града.

Твърди се, че хората в град Мариупол издържат на минусови температури без ток и малко храна и вода Русия обвини Украйна, че е отхвърлила почти всичките й предложения за осигуряване на хуманитарни коридори от градове с възпламеняемост.