Русия обяви петима служители на полското посолство за персона нон грата. Те трябва да напуснат Русия до края на деня на 15 май. По този начин руското правителство отвръща на полското, след като трима служители на руското посолство в Полша преди това бяха обявени за персона нон грата.

Полският посланик в Москва Кшищоф Краевски е бил привикан в руското външно министерство, където му е бил изразен „енергичен протест срещу неразумното обявяване“ на трима служители на руското посолство в Полша за персона нон грата под предлог за изразяване на солидарност със Съединените щати, като обвиниха Москва в участието в кибератаки на територията на тяхната страна, предаде Риа Новости.

Полското външно министерство заяви, че основата за такова решение е „нарушаването на условията за дипломатически статут от тези лица и извършването на действия в ущърб на Република Полша“. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че  експулсирането на руски дипломати е в интерес на САЩ, но не и на Полша.