1300 души могат да останат без работа, след като веригата ресторанти на известния английски телевизионен готвач Джейми Оливър обяви несъстоятелност, съобщи Sky News, цитиран от dnes.bg.

Търси се нов собственик за над 20 обекта, като процесът по преобразуване на остатъците от компанията ще се води от KPMG.

Говорител на Оливър подчерта, че проблемите засягат само една от фирмите му в Обединеното кралство и останалите дружества към момента "функционират нормално".

43-годишният Оливър коментира, че е дълбоко натъжен от развитие на нещата.

"Искам да благодаря на всичките си служители и доставчици, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес за над десетилетие", допълни той.

Преди две години бизнесът на Оливър избегна на косъм същата съдба. През 2017 г. готвачът, който живее в имение за 8.9 млн. паунда в Хайгейт, инвестира 12.7 млн. от собствените си пари, след като му бяха дадени само два часа, за да реагира и да спаси веригата си. Тогава компанията дължала 71.5 млн. паунда.

През 2018 г. 12 от общо 37 ресторанта от веригата затворили врати. Основна причина е изключителната конкуренция на пазара, която вече изхвърли от бизнеса много от другите играчи.