70% от руснаците трябва да се ваксинират, за да се постигне стаден имунитет срещу COVID-19. При такъв сценарий още в края на лятото ще бъдат отменени ограниченията в Русия, заяви президентът Владимир Путин. Той призова и руснаците да се ваксинират.

След ваксинацията като странична реакция руският държавен глава е имал само лека мускулна болка на следващата сутрин, а също така и некомфортно чувство на мястото на инжекцията.

Руският лидер коментира пред телевизия "Россия 1", че е отказал да се ваксинира на живо пред камерите, както други лидери направиха, защото не иска да подражава, информира ТАСС.

Според него, ако някой иска да излъже, не е трудно да го направи и пред камерите. Можете да покажете инжекцията, но всъщност можете да инжектирате физиологичен разтвор, всичко като кефир, някакъв портокалов сок. Шегувам се, разбира се, просто витамини. Според мен това не е сериозно, коментира той.

Държавният глава добави, че повече от 6 милиона руснаци са получили ваксина, от които 4,3 млн. са ваксинирани с две дози.