Президентът на Русия Владимир Путин благодари на бойците от националната гвардия, които участват в така наречената от него специална военна операция в Украйна.

Във видеообръщение по случай професионалния празник на създадената преди шест години Федерална служба на войските на националната гвардия на Русия Владимир Путин заяви:

„Цялата наша огромна страна с право се гордее с всеки един от вас. Искам да ви кажа благодаря. Благодаря за мъжеството и безупречната служба на Русия. За верността към отечеството, клетвата и дълга“.

Руската армия продължава настъплението си в Украйна, заяви на днешния си брифинг говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков. По думите му през изминалото денонощие бойната авиация е поразила 67 военни обекта на украинска територия.

Конашевков съобщи, че с високоточно далекобойно оръжие е била унищожена голяма петролна база в район на град Лвов в Западна Украйна. Освен това крилати ракети са поразили цехове на Лвовския радиоремонтен завод, където се е извършвал основен ремонт и модернизация на зенитно-ракетни комплекси “Тор” и С-125, радиолокационни станции на украинските военновъздушни сили, средства за радиолокационна борба и мерници за танкове.