Все още не са ясни мотивите на стрелеца в Лас Вегас. Трагедията е голям, жертвите вече са 59, а ранените - над 520. Въпреки, че така наречената „Ислямска държава” пое отговорност за нападението, американските власти не са намерили на този етап от разследването връзки на стрелеца с международния тероризъм.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас и я определи като "абсолютно зло", без да спомене групировката Ислямска държава, поела отговорността за нападението, предадоха Франс прес и ДПА.

"Снощи един човек откри огън по голяма група хора по време на кънтри концерт в Лас Вегас. Той уби брутално над 50 души и деянието му представлява абсолютното зло", заяви президентът на САЩ. Той добави, че ще посети Лас Вегас в сряда.

Полицията откри огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди патрони в дома на стрелеца от Лас Вегас Стивън Падок, предаде АФП.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че в дома на убиеца в град Мъскийт, на 120 км от Лас Вегас, следователите са открили "още над 18 огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди боеприпаси, както и електронни устройства, които разучаваме в момента".

Това е в допълнение към арсенала от поне 16 огнестрелни оръжия, намерени в стаята му в ходел "Мандалей бей" в Лас Вегас. В колата на Падок са намерени няколко килограма амониев нитрат, вещество, използвано за направата на експлозиви.
 
Ломбардо каза, че следователите искат да разпитат приятелката на стрелеца, когато се завърне от пътуването си в чужбина. По думите му тя е в Токио.
 
64-годишният Падок уби 59 души и рани 527, когато откри огън от 32-ия етаж на хотела по тълпа от над 22 000 души, събрали се на кънтри концерт на открито.