Открити са фалшиви ваксини, които се предлагат като продукт на Pfizer. Това съобщиха от компанията, като разследването е проведено в Мексико и Полша. Шишенцата от Мексико имали фалшиви етикети, а тези от Полша вероятно съдържали медикамент против бръчки.

Около 80 души в клиника в Мексико получили от фалшивите ваксини, които стрували по около 1000 долара за доза. Шишенцата, които били съхранявани в обикновена хладилна чанта, нямали правилните обозначителни номера.

От полска страна съобщиха, че никой не е получил от фалшивата ваксина, която била иззета от апартамент на мъж, пише „Уолстрийт джърнъл“.

Откритието на фалшивите ваксини е поредно от началото на имунизационните кампании по света, тъй като препаратите са най-търсената стока в момента.

„Всички хора по света имат нужда от това в момента. Сега имаме много ограничени количества, които ще се увеличават с времето, но междувременно това дава възможност на престъпниците да действат“, каза Лев Кубиак, шеф на звеното по сигурност на „Пфайзер“.