Почти 70% от възрастното население в Англия вече има антитела срещу Covid-19, показват последните данни на проучване. Очаква се, че всеки 7 на 10 възрастни (68,3%) да са имали положителни тест за антитела до април, според Службата за национална статистика (ONS).

Последните цифри са нараснали от 53,1% , отчетени две седмици по-рано.

В Уелс около 6 на всеки 10 възрастни (61%) са тествани положително за антитела.  Северна Ирландия изчислява същите резултати. Наличието на антитела срещу Covid-19 предполага, че човекът е преболедувал вируса или е бил ваксиниран. Припомняме, че вече повече от 33 милиона души в Обединеното кралство са ваксинирани.

 „Днешните данни за ONS показват, че все повече от нас се възползват от защитата, която ваксината ни предоставя срещу тази ужасна болест. Отговорът на обществеността на призива за ваксинация е невероятен. Сега можем да видим въздействието в действителност. Това е огромно национално усилие - така че, когато получите възможност, ваксинирайте се", коментира здравният секретар Мат Ханкок.

Правителството ще публикува планове за сигнална система, която да спомогне възобновяването на пътуванията за почивка в чужбина. Това обаче ще се случи една след 17 май. Очаква се системата да диктува къде британците ще могат да отидат на почивка, без да се налага да се самоизолират при връщането си в страната.