Германският вестник Die Welt нае за кореспондент Марина Овсяникова. Руската журналистка, която се включи в предаването на новини на живо по руската държавна телевизия в знак на протест срещу войната в Украйна вече отново е на работа, каза собственикът на вестника Аксел Спрингер.

43-годишната Овсяникова ще докладва за вестника, както и за новинарския телевизионен канал на Die Welt, включително от Украйна и Русия , каза Спрингер.

Бившата редакторка на руския държавен Канал 1 „защити най-важната журналистическа етика въпреки заплахата от държавна репресия“ с протеста си в ефир, каза в изявление главният редактор на Welt Group Улф Пошард.

Овсяникова беше глобена с 30 000 рубли (£215) за нарушаване на законите за протести след извънредната й демонстрация срещу нахлуването на Русия в Украйна миналия месец.

Овсяникова нахлу на снимачната площадка на прякото предаване на нощните новини с викове: „Спрете войната. Не на войната." Тя също държеше табела с надпис: „Не вярвайте на пропагандата. Тук те лъжат.” Той беше подписан на английски: „Руснаци срещу войната“.