Москва ще затвори всички магазини с изключение на аптеките и хранителните, обяви кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от "Ройтерс", пише news.bg.

В съобщение Собянин поясни, че тази мярка, която включва също затваряне на ресторантите, кафенетата и баровете, ще се прилага от 28 март до 5 април.

Междувременно руското правителство нареди на гражданската авиация да прекрати всички редовни и чартърни полети до и от Русия от 27 март.

Руските самолетни компании ще могат да летят до други страни само за прибиране на руските граждани или ако получат разрешение със специални правителствени решения.

Вчера руският лидер Владимир Путин обяви, че затварят страната за една седмица и отлагат насрочения за април референдум.

В Русия има 658 случая на заразени с коронавирус и трима починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 416 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 18 500. Регистрирани са случаи в 196 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 472 000 случая и над 21 300 починали в 175 държави, възстановили са се около 114 000.