След месеци на спекулации стана ясно как "Нешънъл Инкуайърър" се е сдобил с интимната кореспонденция между милиардера Джеф Безос и любовницата му Лорън Санчез. Оказа се, че съобщенията били продадени на таблоида от брата на Лорън - Михаел Санчез, срещу 200 000 долара, пише Wall Street Journal.

Най-богатият човек в света - основателят на "Амазон" Джеф Безос, обвини през февруари "Нешънъл Инкуаийърър", че се е опитвал да го изнудва с негови голи снимки. Таблоидът поискал пари, за да не пуска пикантните фотоси, пише Нова.

Преди това изданието, чийто собственик е близък на президента Тръмп, публикува интимни SMS-и, писани от Безос. Впоследствие от "Нешънъл Инкуайърър" поискали милиардерът да направи публично изявление в тяхна полза, в което да каже, че „Амазон” няма никакви данни или основание са подозира, че отразяването от American Media е било „политически мотивирано или повлияно от политически сили". Безос обаче решил да не се поддава на рекета и сам публикува имейлите, в които са описани моменти от връзката му с Лорън Санчез.