Обединеното кралство санкционира още 65 руски физически и юридически лица, включително доведената дъщеря на външния министър Сергей Лавров, която се намира в Лондон, и паравоенната група Вагнер, която се разглежда като частна армия на Владимир Путин.

Други санкционирани са шест руски банки, множество отбранителни компании и руските железници.

Външният министър Лиз Тръс каза: „Тези олигарси, бизнес и наети главорези са съучастници в убийството на невинни цивилни и е правилно те да плащат цената.

„Путин не трябва да си прави илюзии – ние сме обединени с нашите съюзници и ще продължим да затягаме винта на руската икономика, за да му помогнем да се провали в Украйна. Няма да има отстъпка“.

Групата Вагнер е руска организация, която според съобщенията е натоварена със задачата да убие украинския президент Владимир Зеленски.

Друго забележително име, добавено към списъка със санкции, е Полина Ковалева, дъщеря на външния министър Лавров, която според съобщенията притежава имот за 4 милиона паунда в Лондон.

Тя е дъщеря на Светлана Полякова, за която се твърди, че е любовница на г-н Лавров.

На всички санкционирани ще бъде забранено да влизат или напускат Обединеното кралство и ще бъдат замразени техните активи в Обединеното кралство.