Информационният портал на руското Министерство на извънредните ситуации  беше превърнат в пропаганден сайт.  Малко след 22 часа на 16.03. потребители на Интернет установиха, че на страницата на Министерството на извънредните ситуации (МЧС) в Русия е разположено извънредно необичайно съдържание.

Вдясно от герба и наименованието на ведомството (Министерство по въпросите на гражднската отбрана, извънредните ситуации и ликвидиране на последствията от бедствия в Руската Федерация), е разположен банер с горещия телефон и слогана на информационната страница на правителството на Украйна „Ищи своих”. Страницата е ориентирана към публикуване на данни за пленени и загинали руски войници в хода на военната операция.

 По-надолу в сайта, на мястото на обичайните връзки, се откриват текстове като: „Не вярвайте на руските медии – там лъжат”,  „Пълна информация за войната в Украйна” и „Банкрутът на Русия е близо”. По съобщения в социалните мрежи, тези препратки отварят страници на независими медии или украински официални източници.

 Около 20 минути по-късно достъпът до сайта на МЧС за потребители беше преустановен, а вместо заглавната страница се визуализира съобщение с дежурните телефони на министерството.

Резултатът от информационната диверсия е трудно да бъде определен, без данни за обичайната посещаемост на портала на това ведомство. Във всички случаи, обаче, предприетият от неизвестни хакери ход допълнително илюстрира различните фронтове, на които се води руско-украинската война.