Турският президент Реджеп Ердоган ще кара специално колело по поръчка, базирано на модела на световния шампион по колоездене Фабрис Мел, по време на Обиколката на Турция, съобщава в. "Хюриет".

"Колелото, което нашият президент ще кара има същите характеристики като това на световния шампион Фабрис Мел", заяви Байрам Акгюл, член на управителния съвет на фирмата Salcano Bicycles, която спонсорира състезанието. Обиколката на Турция, която се провежда повече от 50 години, ще започне на 26 април.

Церемонията по откриването на състезанието ще се състои в град Алания на средиземноморския бряг на Турция, а то ще съдържа осем етапа, които трябва да завършат на 3 май в Истанбул. Самият президент ще участва само в едно от събитията, насърчаващи участието в надпреварата, което ще се проведе на 18 април. В обиколката участие трябва да вземат пет отбора от Италия, четири от Белгия, два от Австралия и САЩ, както и по един от Колумбия, Франция, Казахстан, Полша, Русия, Южна Африка, Испания и домакина Турция.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg