Множество експлозии и сирени за въздушна опасност са чути в украинската столица Киев снощи. Кметът Виталий Кличко съобщи за поредни запалени цивилни сгради като магазин за хранителни стоки и жилищни блокове.

Властите в Украйна коментираха, че войските им продължават да отблъскват тежки руски атаки срещу източния град Бахмут въпреки големия брой жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски е заявил пред ръководителя на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси, че безопасността на атомната електроцентрала в Запорожие не може да бъде гарантирана, докато руските войски не я напуснат

Междувременно Русия не успя да убеди Съвета за сигурност за независимо разследване на взривовете на Северен поток 1 и 2

Съветът за сигурност на ООН отхвърли искането на Русия създаването на международно разследване за взривовете на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2".

Освен от руския представител, искането беше подкрепено само от колегите му от Китай и Бразилия. Останалите 12 членове на Съвета се въздържаха. Предложеният текст възлагаше на генералния секретар Антониу Гутериш да създаде международна комисия, която да установи замесените в саботажа. Освен това призоваваше продължаващите национални разследвания да предоставят на комисията събираната информация.