Девет души са убити при израелското нападение в центъра на Бейрут, съобщи ливанското министерство на здравеопазването. Няколко правителствени сгради се намират в близост до мястото на атаката, включително централата на правителството и парламентът. Цените на петрола скочиха и основните фондови пазари се понижиха тази сутрин, тъй като инвеститорите се опасяват от разширяване на конфликта в Близкия изток.

Мишена на тази втора израелска атака срещу централните части на Бейрут е бил медицински център на терористичната организация "Хизбула". Израелската армия призова жителите на 25 селища в Южен Ливан да напуснат района. Там продължават бомбардировките, както и в долината Бекаа, като при един от ударите са убити 15 членове на "Хизбула".

Редица държави евакуират гражданите си от Ливан. Кипър съобщи, че за сега няма искане към властите за организиране на евакуация на чуждестранни граждани, но от правителството обявиха, че има готовност и при необходимост може да се приемат около 7000 души на ден.

Израелските сили за отбрана съобщиха, че са убили трима високопоставени членове на палестинската групировка "Хамас", включително лидерът на правителството. Случаят е от преди три месеца, но военните съобщиха за него едва сега. В същото време палестинците се опасяват, че кризата в Ливан отклонява вниманието на света от Газа и намалява и без това мрачните перспективи за прекратяване на огъня.