Хиляди бразилци се стекоха днес на антиправителствени протести в цялата страна след корупционния скандал с управляващата Партия на трудещите се и поискаха импийчмънт на президента Дилма Русеф, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. 

Това е вторият подобен протест за по-малко от месец. 

Социологическите проучвания показват, че Русеф започва четвъртия месец на втория си президентски мандат с исторически ниска обществена подкрепа, съобщи dnevnik.bg.

Организаторите на протеста се надяват над един милион души да вземат участие в протестните действия, за да се сложи край на безнаказаността и да се стигне до принудителното отстраняване на президента.

Партията на трудещите се беше замесена в голям корупционен скандал, свързан с държавната петролна компания "Петробраз" (Petrobras), ощетил държавата с 4 милиарда долара за едно десетилетие.

Тринайсет сенатори, 22-ма депутати, двама губернатори и множество служители на президентството са разследвани. Те са заподозрени в плащане на подкупи за спечелване на изгодни договори.

Едновременно с това Дилма Русеф е изправена пред сериозни трудности в икономиката, тъй като страната е на ръба на рецесията, националната валута се обезценява, а инфлацията достигна 8,13 на сто.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg