Българка на 46 години е открита в неделя в безсъзнание в Бихарското училище по йога (BSY) в Мунгер, съобщи индийското издание „Телеграф“. Тя е откарана в частна болница, където е обявена за мъртва. Даниела Богомилова Молчовска, дъщеря на Богомил Молчовски, е била жителка на София. Преди около месец тя е дошла в BSY, за да учи йога, посочва изданието.

"Сутринта получихме информация за смъртта на една българка. Регистриран е случай на противоестествена смърт и се води разследване", заяви суперинтендантът на полицията в Мунгер Джагунатарадди Джаларадди.

Даниела е била настанена сама в BSY и полицията не е знаела за някакво здравословно състояние или заболяване, от което е страдала. Началникът на участъка в Мунгер Котвали Дхирендра Панди заяви, че Даниела е била намерена в безсъзнание в 7 ч. сутринта, а органите на реда са били информирани около 9 ч. сутринта, предаде БГНЕС.

"Информирахме нашите висши служители за инцидента. Извършена е аутопсия на тялото под надзора на поддивизионен магистрат и тя е заснета на видео", каза Пандей.

Полицията е поискала от областния управител на Мунгер Навин Кумар да вземе мерки за запазване на тялото. Мениджърът на болница "Севаян" Мухамад Имран заяви пред "Телеграф", че болницата е получила искане за линейка от BSY.

"Изпратена е линейка. Междувременно хората от BSY докараха жената с друга линейка. Един от нашите лекари я прегледа и я обяви за мъртва още при пристигането. Тя не е получила никакво лечение в болницата", добави Имран.

Източници от правителството заявиха, че членовете на семейството на Даниела са били информирани за смъртта ѝ, но са споделили, че им е невъзможно да дойдат в Индия за последния ѝ обред. "Ще потърсим указания от висшите служители и членовете на семейството ѝ. Ако е необходимо, последният ѝ обред ще бъде извършен в Мунгер от BSY или от правителството", заяви източник.