Най-малко три жени загинаха и най-малко 9 души бяха ранени снощи при атентат в търговски център "Андино" в Богота, предават световните агенции. Една от загиналите е 23-годишна французойка, работеща в Колумбия като доброволка в училище в беден квартал на Богота, съобщава ТАСС, цитирайки кмета на колумбийската столица Енрике Пенялоса. Още една жена е в тежко състояние, но животът й е вън от опасност.

Взривът е избухнал в дамската тоалетна в момент, когато търговският център е бил пълен с хора, купуващи подаръци за отбелязвания днес Ден на бащата. Според полицията експлозивното устройство е било поставено в тоалетна чиния на втория етаж, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.  Улиците около търговския център са затворени и сградите са евакуирани от полицията. Силите за сигурност се опитват да установят кой стои зад атентата, а сапьори претърсват околността, търсейки други бомби. 

Президентът Хуан Мануел Сантос изрази съболезнования в Туитър и веднага нареди на началника на началника на националната полиция генерал Хорхе Нието да извърши разследване. Според първоначалните данни, съобщени от местната полиция, експлозията е избухнала около 17 ч. местно време вчера (22:00 ч. по Гринуич вчера). Търговският център Андино е популярен сред чужденците. Сигурността в Богота беше подобрена през последното десетилетие. Преди време всички чанти се проверяваха на влизане в моловете, но тези мерки бяха отслабени през последните години.

Кадър: Twitter