Простреляха един от най-видните конгресмени в САЩ и негови сътрудници по време на тренировка за благотворителен бейзболен мач на стадион във Вирджиния. 51-годишният Стив Скалийз е с рана в бедрото, но състоянието му е стабилно, предаде Асошиейтед прес. Произведени са общо между 50 и 100 изстрела. Охраната е отвърнала на огъня.

По първоначални данни пострадали са най-малко петима души, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА и Нова тв. Сред тях са и двама полицаи, които участвали в престрелка с нападателя. Той беше ранен от полицаи, а по-късно почина в болница. Скалийз е третият по ранг лидер на републиканците в Камарата на представителите. 

Нападателят е 66-годишният Джеймс Ходжкинс. "Вашингтон Поуст" твърди, че през април 2006 г. в Илинойс той бил обвинен за нанасяне на щети върху транспортно средство. 

Преди да стреля по политиците, Ходжис попитал минувач дали републиканците или демократите тренират в този момент на стадиона. Когато разбрал, че това са Скалийз и съпартийците му, започнал да произвежда изстрели с полуавтоматична карабина.

Президентът Доналд Тръмп каза, че той и вицепрезидентът Майк Пенс са "дълбоко натъжени от тази трагедия" и се молят за пострадалите.