Намерени са телата на четиримата пътници от малкия самолет "Чесна", който във вторник привечер падна в близост до връх Солунска Глава в Македония, съобщи скопското електронно издание "МКД".

Загиналите са баща, майка и две деца, граждани на България - Георги Ангелов Бошнаков (1970). Калина Корнажева - Бошнакова (1972), Гергана Георгиева Бошнакова (2000) и Биляна Георгиева Бошнакова (2005).

Остатъците от самолета са локализирани от хеликоптери и спасителни екипи на местното Министерство на вътрешните работи.

Телевизия "ТВ 21" твърди, че преди да падне самолетът се е запалил.

По техни данни останките са намерени на 2200 м надморска височина, на непристъпен терен.

Чесната е се е разбила близо до Солунска глава, който със своите 2540 метра е най-високият връх на планината Якубица в централната част на бившата югославска република. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.

От македонските въздухоплавателни власти са съобщили на българските си колеги, че при опита на малкия самолет за влизане в българското въздушно пространство, заради лоши метеорологични условия пилотът е направил завой и е искал да кацне в Скопие, но нещо е станало и машината е паднала на 80 км южно от македонската столица.

В Македония продължава разследването на самолетната катастрофа, при която загина четиричленното българско семейство.

Тази сутрин трябва да се възобнови операцията по достигането на мястото с хеликоптери и спускането на въже, тъй като теренът е непристъпен. Причините за тежкия инцидент се изясняват.

По-късно днес се очаква и пресконференция на полицията в Скопие.

Георги Бошнаков и семейството му са загинали в падналия самолетМъжът е управлявал машината, разбила се край върха Солунска глава, известен като Пъпа на Македония

Скопие отказа наш хеликоптер да търси загиналите в самолетаУтре по светло спасители ще търсят телата на Георги Бошнаков и семейството му

Българско семейство се разби с частния си самолет край СкопиеМашината е летяла от Охрид към София, в нея са били съпрузи с двете си деца