Властите в Скопие са отказали предложението на българското Министерство на вътрешните работи да изпратим хеликоптер, който да облети планината Якубица за издирване на падналия самолет "Чесна", в който е имало българско семейство с две деца.

Това съобщава пред "24 часа" вътрешният министър Младен Маринов, който е в постоянна връзка с македонския си колега.

Засега македонците отказват помощта, защото те вече са облетели района, разказа Маринов. Самолетът е паднал на над 2000 м надморска височина, на голи склонове, където още има сняг. Преценката на македонците е, че няма оцелели. Чак утре по светло обаче спасители ще опитат да качат планината и да стигнат до останките, обяснил македонският вътрешен министър пред Маринов.

Все още България няма официална информация за жертвите, каза министърът на вътрешните работи. На летище Охрид в самолета обаче е трябвало да се качат бизнесмена Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им дъщери.

При получаване на официалната информация и откривате на жертвите обаче можем да сме сигурни, че ти са били на борда, подчерта министърът.

От ведомството на Екатерина Захариева също заявиха, че за момента нямат официална информация за самоличността на загиналите български граждани в самолетната катастрофа.

Георги Бошнаков и семейството му са загинали в падналия самолетМъжът е управлявал машината, разбила се край върха Солунска глава, известен като Пъпа на Македония