"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия е необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да е комбинативна, пробивна, самоуверена, да държи егото си под контрол и да работи при високи нива на стрес. В същото време обаче тя не бива да губи и женските си качества - да е състарадателна, но без сантименталности, да внушава сигурност и закрила, да е енергична и с приключенски дух.

 

Гост на рубриката ни днес е Ралица Спасова. Тя е сред най-актуалните фризьори под тепетата и определено развенчава мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. 

Тя e въплъщение на самостоятелната жена, която отваря своя мечтан салон в родния Пловдив - Enira Beauty Roоm, а на нейните ръце и идеи се доверяват красиви дами от града на седемте тепета и много личности от родния хайлайф. 

Освен редица успехи в професионален аспект, Ралица Спасова е щастливо омъжена и е майка на момиченце. Това е най-голямото щастие за нея и съпругът й, заедно с когото отглеждат малката Мария с много обич, внимание и грижи. 

Те умело успяват да съчетават работата с времето, отделено за семейството и личния живот и се справят повече от добре във всеки един аспект. Сред любимите хобита на младото семейство са пътешествията както в родината, така и извън нейните предели. 

Ралица е трето поколение фризьорка, работи с козметика на световно ниво и е правила прически рамо до рамо с топ европейски коафьори. Освен грижи за косата, в „Beauty room Enira” се прави и присаждане на мигли косъм по косъм и така нашумелият Microblading "Косъм по косъм". Процедурата придава изключително естествен контур на веждите. 

Днес обаче с Ралица Спасова ще си говорим за най-актуалното в света на прическите този сезон. Топ фризьорката разкрива пред читателите на Trafficnews водещите тенденции това лято, споделя свои хитрини за перфектна визия и разкрива кое вече е напълно демоде. 

- Какви ще бъдат цветовете на сезон лято 2019?

Цветовете са топли, равни или с кичури от корен, които пак се завръщат. Нюансите в косите са меки, слънчеви и в медните гами.

- А най-актуалните прически, на които да заложим през слънчевите месеци?

- Сред най-актуалните прически това лято отново ще бъдат плитките, които не само, че стоят интересно, но и са изключително практични за топлите дни. За да оберете точките с топ визия заложете на плажни вълни и нисък небрежен кок.

- С какви аксесоари за коса да оберем точките на плажа?

- Задължителните аксесоари този сезон са големи фиби и ленти за глава. Колкото по-обемни са те, толкова по-добре. Повечето модели шалове за коса внасят винтидж привкус с възел в по средата, други имитират завързана панделка. Относно фибите, трябва да имате няколко в косата, като моделите с перли, камъни и цветя се ползват с приоритет. 

- Какво мислите за плитките, които се поставят с канекалон и вредно ли е за косата тяхното поставяне?

- Канекалонът е добро решение, но не трябва да стои на косата повече от седмица, максимум две, защото е създаден от изкуствена материя, което води до статично електричество при триене, причиняващо цъфтене на връхчетата. Ако го използвате за по-дълъг период от време трябва периодично да се нанасят масла, олиа и мазни спрейчета. 

- На коя светска личност най-много подражават младите дами?

- Селена Гомез бие рекорди за желана визия за прически.

- Има ли задължителни продукти, които да използваме през лятото? Кои са те?

- През лятото най-важно е да се хидратираме. Косата се нуждае от слънцезащита, масла и протеини, които капсулират влагата.  Както моята, така и косата на клиентите, поддържам с терапии, съдържащи кератин, масла и аминокиселини.

- Споделете някоя ваша хитрина, с която поддържате косата си красива и здрава?

- Хитринки за плажна визия: вместо с пяна, намачкайте косата си с едно кенче бира. 

- Вие сте изключителен колорист! Кой е най-интересният цвят в косите, който сте успяла да постигнете и прическата, с която най-много се гордеете?

- Колористиката е като изобразителното изкуство! Последният цвят, който правих, беше на една дама с много изтощена коса и ужасен жълто-оранжев цвят. Тотално промених визията й, а след като се погледна в огледалото тя се разплака и ме прегърна! Тази професия е велика!

- Коя е вашата любима прическа, която според вас би отивала на всяка дама?

- Любимата ми прическа са вълните, а на тънкостите за направата им ме научи моят приятел и известен български коафьор Венелин Кондаков. А прическата, която отива на всяка жена е онази, с която тя се чуства най-красива - къдрава, права, кок, опашка има за всекиго по нещо. 

- Остават ли на мода екстеншъните за коса и какво е мнението ви за тях? 

- За съжаление, хората в България приемат екстеншъните за коса като кифленска прищявка. Но те са нужда, решение на проблеми!Всяка жена мечтае и иска да има дълга и хубава коса, но това е по скоро ген! Аз съм от хората с тънка, къдрава коса ,която расте със сантиметър. На 2 месеца и за мен екстеншънът е необходимост!

Все пак, за да бъде косата ни здрава и лъскава, трябва да я поддържаме с професионални продукти и да посещаваме редовно фризьор. 

- А кое вече е демоде?

- Демоде от 10 години са вафлите в корените, но още се ползват от голяма част от дамите.