Вчера в зала "Сила" се проведе най-мащабното кикбокс събитие в България - международният турнир Plovdiv Open 2022. 

Организаторите бяха пловдивският Бултрас Файт Клуб и софийският Спортен Клуб Стар Тийм.

В турнира имаше рекордните 847 заявки от 19 клуба. За първи път в България се проведоха срещи на седем татамита. 

Турнирът в Пловдив включваше дисциплините на татами - пойнтфатинг, лайт контакт и киклайт контакт. 

На Plovdiv Open 2022 участваха и три чуждестранни клуба. Унгарските Debreczeni Team и Kiraly Team, както и босненският K.B.V. Kobra. 

Българските състезатели завършиха с 481 медала, от които 140 златни, 149 сребърни и 192 бронзови медала. Унгарските състезатели завършиха с 31 златни медала, 15 сребърни и 12 бронзови. Кикбоксьорите от Босна и Херцеговина завършиха с един сребърен и четири бронзови медала. 

В отборното класиране софийският клуб Стар Тийм стана първи с 43 златни медала, 43 сребърни и 62 бронзови медала. Друг от софийските клубове Масару завърши на второто място с 38 златни медала, 32 сребърни и 29 бронзови. Трети са състезателите на Кикбоксинг клуб Перник с 19 златни, 12 сребърни и 12 бронзови. 

Състезателите на Бултрас Файт Клуб завършиха с един златен, 4 сребърни и 10 бронзови отличия и общо 15 медала. 

Това е вторият турнир в Пловдив, който се организира от пловдивския клуб Бултрас файт клуб. В края на 2021г. се проведе Държавно първенство в стил К1, а това сложи край на близо шест годишното отсъствие на кикбокса в Пловдив. 

Турнирът получи много положителна оценка от председателя на Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай Галин Димов. 

До края на годината Бултрас Файт клуб ще организира още два турнира. На 14 май в зала "Колодрума" ще се проведе професионалната гала по кикбокс "Pro Fight 19". Ден по-рано ще се проведе и семинар по кикбокс с един от емблематичните треньори с множество шампиони в професионалните вериги Майк Пасение.

През октомври ще се организира и най-голямото Държавно първенство в стиловете К1, Пойнт файтинг, лайт контакт и киклайт контакт. 

Бултрас Файт Клуб е един от най-младите отбори в кикбокса в България, но за кратко време успя да се наложи след най-добрите клубове в страната и да организира големи състезания.  

Всички медалисти може да видите - тук

Отборното класиране може да видите - тук