Волейболните националки Жана Тодорова, Петя Баракова, Емилия Димитрова, Елица Василева и Гергана Димитрова коментираха успеха с 3:0 над Чехия на Европейското първенство по волейбол в Пловдив. Тази вечер "лъвиците" срещат тима на Полша в мач, който ще определи къде ще завършат волейболистките в крайното класиране.

"Беше очаквано да бъде труден мач. Никой не е дошъл тук да не се бори. Чехкините показаха много добра игра. Надявах се мачът да е по-лесен, но ни затрудниха в първия гейм. Много се радвам, че излизаме с такава победа. Сега отиваме да почиваме и да се готвим за важния мач с Полша. Беше важно да запишем чиста и бърза победа над Чехия, за да сме по-свежи за срещата с Полша. Трябваха ни чисти три точки, които ще ни помогнат за класирането и да излезем с чисти глави", каза Петя Баракова.

"Успяхме да покажем нашата игра. Представихме се много добре на подсигуряване и в защита - неща, които може би бяха малко на заден план срещу Германия. Беше една добра подготовка за предстоящия мач с Полша. Победихме чисто, което беше важно - за да се съхраним. Щастливи сме, отиваме да почиваме и да се готвим за предстоящата битка. Ние се хвърляме за победа срещу Полша, ще го направят и те. Ще бъде интересен мач. Имаме малко преимущество, защото в контролните срещи ги надиграхме. Сега си е официален мач, много важен за нас. Полякините са много добре подготвени, имат силни състезателки, но имаме силите да се справим", коментира Емилия Димитрова.

"Вторият и третият гейм бяха лесни, в първия ни трепериха краката. Не започнахме с нашия ритъм. Мачът бе точка за точка, ние гонихме, те гонеха. Важното е, че го спечелихме. Ключов за победа бе нашият опит. Много е важно в такива мачове спокойствието, настроението и как да се държиш на терена. Предстои ни двубой с Полша, излизаме да се борим за победа. Естествено преследваме първото място. Готвим се, играли сме контроли помежду си и познаваме съперника. Те играят по-добре от миналата седмица, ние също, ще видим в мача. Силно се надявам на успех", коментира Гергана Димитрова.

"Говорихме преди мача, че емоционално ще сме малко изтощени след мача с Германия. И физически, и емоционално дадохме много в него. Знаехме, че мачът с Чехия ще започне тежко, но трябва да контролираме емоциите си и да се съхраним възможно най-много. Вече се насъбра и умора и трябваше да играем възможно най-събрано. Очаквам голяма битка с Полша. Ще дадем всичко от нас, излизаме за борба докрай", каза капитанката Елица Василева. 

"Важна победа след трудния мач с Германия. Коментирахме с момичетата, че трябваше да се отърсим психически и да излезем максимално концентрирани. Хвърляме се с всички сили срещу Полша. Познаваме се и няма с какво да ни изненадат. Ако успеем да спрем двете им основни състезателки ще можем да се поздравим с победата", заяви либерото Жана Тодорова.