Волейболистките от националния отбор Жана Тодорова, Елица Василева, Нася Димитрова и Лора Китипова коментира успеха над Гърция на старта на Европейското първенство по волейбол.

"Както съм казвала и преди – взехме  си поука от миналото Европейско първенство, където в първия мач играхме срещу Франция. На хартия бяхме много по-добри, но загубихме с 2:3. Затова се радвам, че в този първи мач успяхме да победим и то категорично. Имаше разбира се известно напрежение – стартов двубой пред родна публика, но го преодоляхме бързо. Надявам се с времето да има градация и с нашите победи да има все повече хора в залата. Винаги е вълнуващо да имаш такава страхотна подкрепа. За мен е още по-емоционално, защото съм в родния си град Пловдив. Надявам да се забавляват хората, когато ни гледат, а ние да ги радваме с успехи", заяви пловдивското либеро на националките Жана Тодорова.

"Мисля, че това, че сме пред българска публика, след една пауза заради коронавируса, и еуфорията, която ни се отразява в момента, ни ангажира малко да се представим на ниво. Това ни даде лека неувереност в нас, но мисля, че това ще се поправи за следващия мач и ще бъдем далеч по-категорични", заяви Нася Димитрова. 

"Точно това коментирахме преди мача, че на последното европейско отново започнахме с отбор, който на хартия е една идея по-слаб от нас и паднахме, но това беше обеца за нас и Слава Богу се поправихме днес. Мисля, че атаката ни на пръв поглед беше по-резултатна, но имахме и много добър сервис, който разсейваше доста тяхното посрещане. Сега ще се готвим за следващите мачове. В такъв режим сме, независимо че два дена сме без мач. На такова Европейско такива отбори като Испания нямат нищо за губене, така че ще се хвърлят максимално. Ние сме домакини и срещу нас всеки ще играе на максимум, а ние трябва да сме готови за всеки противник", заяви капитанката Елица Василева.

"Влезнахме малко напрегнато, но най-важното е, че бързо влязохме в ритъма на мача. Хубавото е, че държахме мача под контрола има още доста какво да се желае, но ще го постигнем до края на надпреварата. Играем мач за мач и всеки мач излизаме за победа. Надявам се да стигнем до Сърбия", заяви разпределителката Лора Китипова.