"Победихме с отборен дух и пълно себераздаване, преодолявайки проблемите, които имахме в отбора преди мача. На фона на това и силния съперник смятам, че се справихме отлично. Радвам се, че спечелихме, и то с такъв резултат, за да завършим на първо място в групата, което беше много важно. Отборите на Германия, Полша и ние като цяло сме доста равностойни. Мачът с Германия беше урок за всички нас. Казахме си, че просто няма да го загубим този мач с Полша. Бяхме длъжни на всички тези хора, които са постоянно до нас и ни подкрепят. И съм щастлива, че ги зарадвахме, След три грешни атаки, които бяха моя отговорност, просто си казах, че трябва да скоча, да закова топката от другата страна и да се приключва с този мач", заяви Нася Димитрова.

"Благодаря на публиката за емоциите. Те ни дават много и трябва да знаят, че тяхната подкрепа в тежки моменти ни помага да излезем от трудни ситуации. Благодаря им. Прекрасен мач за всички нас, борихме се докрай и заслужихме победата. След първия гейм трябваше да се ядосаме и очевидно го направихме. Мобилизирахме се максимално, след като ни поведоха във втория гейм. Утре почиваме и започваме да се готвим за мача си от осминафиналите", завърши Елица Василева. 

"Бяхме много обединени и задружни. Радвахме се, хвърляхме се. Беше трудно, но отборната игра спечели този мач. Не паднахме духом след загубения първи гейм. Знаехме, че трябва да подобрим нашата игра, за да спечелим срещата. Направихме го и се поздравихме с победата. Сега следва ден почивка и започваме да се готвим за следващия мач. Оттук нататък лесни мачове няма. Печелиш и продължаваш напред. Губиш и си отиваш вкъщи. Всички ще играят на макс и трябва да покажем по-добра игра, за да спечелим", каза Емилия Димитрова, която стана най-резултатна в двубоя.

"Ужасно съм щастлива. Емоциите бяха много силни. Публиката е невероятна. Когато на финала се обърнах и погледнах, видях, че залата беше пълна. Смятам, че това много ни помогна. Не за първи път в Пловдив правим такива хубави мачове. Радвам се, че отборът, въпреки загубата от Германия, държи едно ниво на игра, което е печелившо. Излязохме първи от групата, а това е най-хубавото развитие за нас, което можеше да стане. Сега се отърсваме от емоцията и гледаме напред. Хубаво е, че излязохме първи, показахме характер, показахме кои сме. Този отбор сме от много време и се познаваме много добре", заяви разпределителката Лора Китипова.