Откритото първенство на Австралия е по традиция първият тенис турнир от Големия шлем за годината. Така ще бъде и през новата 2021 година, а феновете на играта с малката жълта топка следва да очакват още от същото - неповторими емоции и възможно най-добрия тенис, който може да ни бъде предложен. Както при мъжете, така и при дамите. 

До старта на Australian Open 2021 остава още време, но букмейкърите вече оформиха големите фаворити за спечелване на трофея при мъжете. Именно този въпрос ще разгледаме в тази статия. А ако вие имате ясен фаворит за трофея, отворете своя акаунт в Bwin България и направете смело своя залог. Кой знае, може би това ще ви донесе мечтаната печалба? 

1.          Новак Джокович

Сръбският тенисист е не само световен №1 в настоящия момент, но и най-успешната фигура в историята на Australian Open изобщо. Джокера е печелил трофея в Мелбърн общо осем пъти в кариерата си, което го поставя пред всички останали. Именно Джокович е и настоящият шампион и безспорен фаворит за девета титла. 

2. Рафаел Надал

През миналата година Рафаел Надал спечели своята 20-а титла от Големия шлем, триумфирайки за пореден път на любимия си “Ролан Гарос”. Любопитен факт е, че Australian Open е турнирът от Големия шлем, където испанецът има записани най-малко победи - едва една. Рафа спечели надпреварата в Мелбърн през 2009 година, но така и не успя да го стори отново впоследствие. Дали моментът за това не е настъпил? 

3. Роджър Федерер

Тук говорим за още един тенисист с 20 титли от Големия шлем. Швейцарската легенда имаше трудна 2020 година, но “Фед Екс” е готов да се върне с гръм и трясък през следващата. Федерер винаги е опасен на хард настилка, като той е печелил Откритото първенство на Австралия шест пъти досега. Ако бъде подценен от останалите участници в турнира, това ще бъде и голямото предимство на швейцарската икона. 

4. Данийл Медведев

Най-силният тенисист на Русия е готов да атакува 2021 година с още по-големи амбиции. Медведев завърши 2020 година по изключително силен начин, печелейки финалния турнир на ATP в Лондон след победа над Доминик Тийм във финала. В момента Медведев е №4 в световната ранглиста и е опасност за всеки един от останалите участници в Мелбърн.

5. Доминик Тийм

Първата ракета на Австрия ще помни до края на живота си 2020 година. Не само заради пандемията от COVID-19, но и заради спечелването на първата си титла от Големия шлем. Тийм успя да триумфира на US Open и се превърна в една от големите спортни фигури на родината си. Тийм ще атакува Australian Open от трета позиция в световната ранглиста на ATP. 

6. Стефанос Циципас

Завършваме с първата ракета на Гърция Стефанос Циципас, който в момента заема шеста позиция в ранглистата на ATP. Най-доброто постижение на Циципас за годината бе достигането на 1/2-финалите на “Ролан Гарос”, където той остана съвсем близо до мача за титлата. Атрактивният тенис на Стефанос Циципас му спечели стотици хиляди фенове извън родината му Гърция, като 22-годишният талант е играч, който трябва да следите внимателно.