За голямо съжаление бившият български футболист Иван Тодоров почина на 37 години след дълга борба с рядко онкологично заболяване - остеосарком на меките тъкани. През четирите години, в които се бори с коварната болест, той няколко пъти ходи на лечения в Турция, Китай и Германия, но накрая се наложи ампутация на десния му крак.

Безброй родни спортни клубове и спортисти събираха средства, за да му помогнат. Катрин Тасева дори продаде своя златен медал от Световната купа в София, за да събере 10 000 лева за лечението му.

Преди година беше основана Фондация "Иван Тодоров”. Първият проект на Фондацията стартира на 11.06.2020г. - рожденият ден на Иван Тодоров, а също така и на първия благодетел на Фондацията, а именно българския футболен национал - Михаил Александров, който дарява безвъзмездно своята лична, уникална и сантиментална колекция от 88 футболни фланелки, събирани през годините, с които да подпомогне дейността на организацията и да окаже съпричастност.

Иван Тодоров, който беше луд фен на Реал Мадрид, се превърна в символ на смелост и непримирим дух, след като направи и невъзможно, за да се възстанови.

TrafficNews изказва съболезнования на близките и роднините на Тодоров.