Първият българин, спечелил Купата на Северна Македония, е футболистът Свилен Щерев е от Стамболийски.

В началото на годината той се присъединява към ФК “Силекс” – Кратово, с който тази година стана носител на купата в западната ни съседка, пише stamboliyski.tv.

Спортната кариера на Свилен започва в Стамболийски. Следват няколко години в различни отбори в Пловдив, където първият му професионален договор е с „Локомотив“ – Пловдив, играе и в други големи градове в страната. През 2019 година заминава за Русе, където парафира договор за 1,6 г. с местния “Дунав” – тогава постига най-силните си игри, след това преминава в „Етър“ – Велико Търново и е забелязан от македонските треньори, които му предлагат договор за „Силекс“ – Кратово. Тогава заминава за Македония с една единствена цел, да се добере до трофея с отбора си.

В началото на 2021 година отборът е на полуфинал за Купата, като точно това грабва вниманието на Щерев. „Силекс“ успява да сигне на финала на 19 май, когато печели мача и е обявен за шампион на страната. Свилен Щерев има и личен принос за тази победа, като в 120 минута вкарва гол във вратата на противниковия отбор от дузпа. От скоро се е завърнал в България, като има намерение да играе тук. Има предложения от няколко места, предстоят му и по-сериозни разговори за трансфер в отбор от „А“ групата.