Близо 500 участници от 21 държави ще участват на най-големият международен турнир по аеробика Plovdiv Cup. В турнирът ще участват деца, юноши и девойки, мъже и жени, а организатор е най-добрият клуб по аеробика в България пловдивският СК "Аеробика - АМД". 

Надпреварата ще се проведе в Палата 6 на Международен панаир-Пловдив от 27 до 29 август. Заради мерките срещу коронавирус няма да има публика, но ще надпреварата ще може да бъде наблюдавана онлайн. 

Тази година ще участват страните на: Азербайджан, Великобритания, Гърция, Индонезия, Испания, Италия, Литва, Мексико, Молдова, Перу, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Турция, Унгария, Украйна, Франция, Чехия, Швейцария и България.

В петък ще бъде официалното откриване на надпреварата, а след това започват квалификациите. Финалите ще се проведат в неделя, 29 август. 

България ще бъде представена от най-добрите ни състезатели Дарина Пашова, Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев. 

В края на месец май Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев станаха световни шампиони в категория тройки, с което донесоха първа световна титла на аеробиката ни от 17 години. На световното първенство в Баку имаше още две сериозни постижения Дарина Пашова спечели сребърен медал в индивидуалното състезание при жените, а в категория смесени двойки съвсем малко не достигна на Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов да спечелят медал и завършиха трети. Именно в същите категории ще участват и най-добрите ни състезатели на предстоящия турнир.

За съжаление, поради контузии Антонио Папазов и Ана-Мария Стоилова няма да вземат участие в индивидуалната надпревара.

Първенството ще е генерална репетиция преди Европейското първенство от 17 до 19 септември в италианския град Песаро.