Легендата в леката атлетика Стефка Костадинова заяви, че ще съди шведския журналист Патрик Еквал. Шведът обвини скандално Костадинова, че е била "натъпкана с допинг" по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г.

Тогава Костадинова поставя рекорда от 209 сантиметра, който е ненадминат и до ден днешен. Освен това Костадинова остана и единствената българка, която е рекордьорка в леката атлетика.  

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда", заяви Стефка Костадинова.