Станилия Стаменова зададе 10 въпроса към федерацията по кану-каяк за утрешната пресконференция. Припомняме, че най-добрата ни състезателка в кану-каяка заяви за много лошо отношения спрямо нея в годината преди Олимпидата. 

Публикуваме поста без редакторска намеса:

Утре от 12 часа БФКК ще проведе пресконференция в пресклуб България. Ето ви няколко опорни точки при структуриране на въпросите си към тях!
1. Защо федерация кану-каяк подписва договор с треньора Нина Мекерешка през 2020г, след което прави невъзможна подготовката с нея. (или тренираш с нея, но на твоя издръжка или идваш там където ти кажем и тренираш сама).
2. Колко професионално е подготовката на атлет сам? Предложението треньора на каяк мъже да води подготовката ми дори стои изключително несериозно!
4. Защо когато г-н Бухалов ми беше треньор можех да се подготвям в Пловдив, а когато той стана председател на федерацията това вече е невъзможно и единствено подготовката ми може да се финансира в рамките на централизирана подготовка, на която никой треньор в България не иска да стои, та дори и той самия когато беше треньор?!
5. Какъв е стимула на един атлет подготвящ се да побеждава света когато на централизирана подготовка е поставен на същите условия при каито и юнуша покрил норматив на селекция за национален отбор.
6. За каква централизирана подготовка говорим и какъв отбор като аз съм ЕДИНСТВЕНАТА КАНУИСТКА в България на международно ниво. Аз нямам отбор, нямам конкурентна среда и федерацията не ми предоставя условия за развитие на резултат чрез спаринг партьор?
7. В програмата на БФКК на централизирана подготовка не фигурира физиотерапевтично възстановяване, което е от огромно значение за нормалното протичане на подготовка. Защо?
8. Защо успешните имена от последните 10 години не желаят да се подготвят на централизирана подготовка, а именно Мирослав Кирчев, Димитър Петров, Ангел Кодинов, Кристиян Душев, Денис Димитров?!
9. С какво мотивират хора като мен дали 20години от живота си в идеалистични цели, подбудени от патриотизъм!? Като ги уволняват и унижават ли!? При положение, че са заслужили обгрижване на най-високо ниво подготовка!
10. Защо 30 годишен атлет в България не може да се възползва от средствата предоставени му от държавата и да се готви по най-добрия начин вместо да се бори веднъж с федерация и след, което да се бори със Света?!