Спортните клубове се надяват да се позволят тренировките и участието в състезания на спортисти под 18 години. Припомняме, че от края на ноември с влизане в сила на новата заповед на министерството на здравеопазването бяха забранени тренировки и участия в състезания на спортисти под 18 години. 

"Със спортния министър имаме изключително добра комуникация. По отношение на индивидуалните спортове със сигурност ще имаме конкретен текст, който да касае разрешението им. Пак казвам обаче, това го обмисляме. Докато излезе заповедта, продължаваме комуникацията с него", заяви на брифинга министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Доста големи спортисти публикуваха гневни постове в социалните мрежи, в които заявиха, че по този начин се спира развитието на младите спортисти. Сред тях беше и волейболната легенда Владимир Николов.

В момента са спрени всички първенства и турнири при подрастващите, женското волейболно първенство също е спряно, защото повечето от волейболистките са под 18 години. Отложени са няколко мача от женското баскетболно първенство. 

Ако не бъде променена заповедта младите спортисти под 18 години няма да са тренирали цели 5 от 11 месеца. Включително и трите месеца от първия локдаун. 

Да тренират и играят в състезания имат само състезатели навършили 18 години.