Рилски спортист триумфира с efbet Купа на България 2021. В повторение от финала във Велико Търново през 2018 г., но този път в Панагюрище, самоковци надиграха категорично Левски Лукойл с 87:69.

Решаваща за успеха се оказа здравата защита на Рилски. Още в първите минути победителите показаха повече агресия и ограничиха своя съперник само до 10 точки за първата четвърт. „Сините“ успяха да се съвземат до почивката и изравниха играта, но нови силни минути за Рилски спортист през третата част и важни отигравания на Павлин Иванов и Николас Карвачо донесе комфортен аванс на Рилски спортист, който до края не остави съмнение в превъзходството си.

Карвачо бе най-полезен за успеха, като бе властелин под кошовете и завърши с дабъл дабъл – 21 точки и 23 борби. Това му донесе и приза за Най-добър играч в турнира. С 19 точки завърши Павлин Иванов, а 12 и 7 асистенции добави Брендън Браун. С 11 се разписа Алекс Симеонов.

„Сините“ нямаха ден в стрелбата днес и вкараха малко повече от 20% от зоната за 2 точки, макар че реализираха 12 тройки. Данило Тасич вкара 17 точки, с 15 завърши Венцислав Петков, а с 13 – Христо Захариев.