Ивелина Илиева отпадна на 1/8-финалите в джудото в категория до 57 килограма на Олимпиадата в Токио.

Въпреки че се справи на старта с трикратната африканска шампионка Гофран Хелефи от (Тунис) с „ипон“, 29-годишната Илиева загуби от действащата световна шампионка Джесика Климкейт (Канада). Тя допусна загуба с „ипон“, по-малко от три минути преди края на редовното време.

Другата ни представителка тази сутрин Полина Трифонова отпадна във втория кръг на олимпийския турнир по тенис на маса в Токио.  29-годишната Трифонова, която е дебютантка на Олимпиада, загуби от представителката на Монако Сяосин Ян с 1:4 (3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11). След размяна на първите два гейма, Ян тотално надигра представителката ни, като дори не даде точка в последния гейм. Полина Трифонова е едва третият български представител в тениса на маса в историята на олимпийските игри след Даниела Гергелчева (Сеул 1988 и Барселона 1992) и Мариано Луков (Сеул 1988).

Сестрите Стоеви, които са двукратни европейски шампионки на двойки по бадминтон допуснаха втора поредна загуба на олимпийските игри в Токио. Това означава, че на практика българките вече нямат шанс да продължат в следващата фаза.

Българките се бориха, но отстъпиха пред номер 3 в света и втори поставени в схемата Чън Цин Чън и Цзя И Фан (Китай) с 18:21, 15:21 за 44 минути. 

В първия си двубой сестрите отстъпиха пред петите в световната ранглиста Ким Со-йон и Кон Хи-йонг (Република Корея) с 23:21, 12:21, 21:23 за 70 минути.

 В последния си мач от групата българките ще играят срещу номер 8 в световната ранглиста Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай (Тайланд).

 В класирането двойките от Китай и Република Корея са с по две победи, а сестри Стоеви и тайландките имат по две загуби.

 В бокса Станимира Петрова загуби първата си среща на Олимпийските игри в Токио и отпадна от турнира. Тя допусна поражение от Марсела Йени Ариас Кастенеда (Колумбия) в категория до 57 кг на 1/16-финалите с 2:3 съдийски гласа.