Немислимото се случи - Лионел Меси напусна Барселона. При това аржентинецът беше готов да свали наполовина заплатата си, за да подпише нов договор с каталунския гранд, но финансовите правила на Ла Лига не позволиха това да стане факт. И така се случи още нещо, което малцина са си представяли - Меси и Серхио Рамос се събраха в един отбор. Доскорошните капитани на Барса и Реал Мадрид, непримирими съперници в продължение на повече от 15 години, вече ще преследват обща цел. А клубът, който ги направи съотборници, не е изненадващ - Пари Сен Жермен. 

Във френската столица осъществиха най-добрата селекция на свободни агенти в историята. Освен Меси и Рамос към ПСЖ без пари за трансфер се присъединиха вратарят герой на Италия от Евро 2020 - Джиджи Донарума, както и един от най-важните играчи за успехите на Ливърпул в предишните сезони - Джини Вайналдум. И без това бомбастичният състав на Маурисио Почетино се превърна във футболен All-Star Team. И съответно логично ПСЖ беше определен за фаворит за спечелване на трофея в Шампионската лига. Струва ли си обаче играчите да използват своя sesame бонус код за предвиждане на триумф на френския гранд в най-силния клубен турнир на планетата? Може би за момента е прибързано да се втурват в тази посока, а и специалните оферти на новия букмейкър могат да се използват по по-добър начин. 

Въпреки че оперира легално на българския пазар, Сезам предлага на потребителите отлични възможности, включително и примамливи стартови бонуси. Но използването на кредитите за игра за дългосрочна прогноза не е мъдър ход. Самата оферта има срок за разиграване 30 дни, така че да се прогнозира крайният победител в Шампионската лига със сумата от стартовия пакет е безсмислено. Тези средства ще се затворят и загубят, защото финалът е след повече от половин година. 

А и дългосрочните прогнози поначало са рискови. При тях понякога получаваме по-високи коефициенти, но се залага на събития, изходът от които става ясен след седмици, месеци, понякога и години.

ПСЖ и досега имаше звезден състав, но така и не стигна до върха 

Разбира се, стъпването на Лео Меси под Айфеловата кула предизвика еуфория. Но дори и привличането на магическия аржентинец не гарантира успеха на френския гранд. Та нямаше ли и досега Почетино, а и предшественикът му Тухел на разположение състав, който поне като имена да е готов за най-жадувания трофей на клубно ниво? С футболисти като Неймар, Мбапе, Икарди, Ди Мария и много други ПСЖ вече беше събрал достатъчно звезди за атака на върха. Но така и не успя да стигне до него, макар и в предишните два сезона да беше много близо до трофея. През август 2020-та френският загуби финала от Байерн, а през май тази година отстъпи в полуфиналите на Манчестър Сити - другият богаташки клуб, в който през последното десетилетие бяха налети буквално милиарди долари от Близкия Изток. 

Но ако не успее и с Меси, ПСЖ вероятно никога няма да спечели Шампионската лига. Аржентинският маестро все пак подписа за 3 години, така че дори да не се получи от първия път, в Париж ще продължат да мечтаят.