Президентът на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев, кметът на Тракия Георги Гатев посетиха новата зала на СКЛА "Локомотив" Пловдив.

Преди това те връчиха плакет на европейската шампионка Радина Величкова в сградата на Община Тракия.

В новата зала те бяха посрещнати от президента на клуба Атанас Атанасов, треньорите на клуба и най-изявените състезателки Габриела Петрова и Пламена Миткова.

Припомняме, че през юни тази година беше корпусът към залата. Той включва фитнес, офис, съблекални, санитарен възел, място за възстановяване. След неизпълнение на първия избран строител, надзора на строителството премина към Община Тракия и залата беше открита.

Атанас Атанасов подари благодарствено писмо на кмета на Тракия Георги Гатев, който от своя страна обеща да продължи да помага на клуба. Гатев заяви, че ще подели писмото и с кмета Костадин Димитров, който стартира строителството на залата. Той заяви, че може да бъдат сложени лежащи полицаи пред залата, за да могат децата да пресичат по-безопасно.

"Леката атлетика е фундаментален и основополагащ спорт. Ковем много таланти, но имаме и примери за деца, които не продължават в нашия спорт, но стават успешни в други спортове, точно защото са получили основата от леката атлетика", заяви президентът на федерацията Иван Колев.

Колев добави, че на срещата с Гатев е поискал и площ в квартала, която да се използва за лека атлетика.

"Пловдив е най-спортният град и винаги го доказаваме. Имаме толкова много диаманти в пловдивската лека атлетика, които прославят България в момента, каза кметът на Тракия - Георги Гатев.

Той заяви, че за булеварда пред входа на залата са планирали "легнали полицаи“, но в момента това се оспорва в съда.

"Когато ни разрешат, веднага ще ги поставим, а освен това съм планирал да се монтира и една камера за скорост, защото тук на моменти се шофира с убийствени скорости", заяви кметът на Тракия. 

Атанас Атанасов заяви, че тече ремонт на пистата и с това вече всичко свързано със залата на Локомотив ще е готово. Най-вероятон другата седмица ремонтът ще е завършен и децата ще се върнат на пистата в залата. 

Локомотив планира да направи и турнир в новата зала през следващата година.