Националният отбор на България по волейбол за жени сътвори истински подвиг и победи световния шампион! Нашите постигнаха втора поредна победа в Лигата на нациите, след като на турнира в китайския град Нинбо надиграха Сърбия с 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:23). За Сърбия, която бе лишена от някои от най-изявените си състезателки, загубата е пета поредна. В класирането сръбкините заемат 10-о място с 15 точки. България е на предпоследното 15-о място със 7 точки, но два кръга преди края е без шансове да се спаси от изпадане.

Българките, водени от старши треньора на Марица Иван Петков, изиграха отличен мач и не оставиха съмнение в превъзходството си. Две маричанки бяха с най-голям принос за успеха - Нася Димитрова и Мирослава Паскова завършиха с по 15 точки, а Гергана Димитрова прибави 14 точки. За Сърбия Катарина Лазович и Милица Кубура бяха най-добри с по 16 точки, докато Мая Савич и Сара Лозо прибавиха по 11. В сряда предстои предпоследната среща за България в турнира, в която момичетата на Иван Петков срещат домакина Китай. Сърбия пък ще играе с Германия.

БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:23)
БЪЛГАРИЯ: Петя Баракова, Силвана Чаушева, Гергана Димитрова, Мирослава Паскова, Нася Димитрова, Мира Тодорова - Жана Тодорова-либеро
Старши треньор: ИВАН ПЕТКОВ
СЪРБИЯ: Мила Джорджевич, Катарина Лазович, Сара Лозо, Милица Кубура, Мая Савич, Мая Алексич - Александра Тадич-либеро
Треньор: БРАНКО КОВАЧЕВИЧ.